Hoppa till sidans innehåll

Varför vi röstar för en höjning av avgiften

19 MAJ 2011 21:11
Vid Svenska Skyttesportförbundets årsmöte beslutade mötet att höja avgiften för tävlingslicens samt avgiften för klubbarna till förbundet. Mötet var enigt om att det var ett beslut som måste tas.
  • Skapad: 19 MAJ 2011 21:11

Efter att styrelsen hade skickat ut sin proposition om att höja både den tidigare kallade aktivitetsavgiften som numera benämns tävlingslicens och avgiften för klubbarna var det många som kom till mötet med ett nej från sina föreningar. Men efter en diskussionsrunda med generalsekreterare, ombud och styrelsen i SvSF var alla eniga om att beslutet motvilligt måste tas.

Anledningen är att budgeten i två år har varit på minus - man gör alltså av med mer pengar än det kommer in till förbundet. Under 2010 kunde det ändå räddas till att minus hamnade på drygt 200 000 istället för budgeterade två miljoner genom att sektionerna i SvSF inte gjort av med alla pengar. Men inför 2011 räknar man med två miljoner back och det kan inte fortsätta under 2012. Den enda lösningen är att förbundet måste ta in mer pengar.

Därför valde nästan samtliga förbund att rösta för en avgiftshöjning och så även Västmanlands Skyttesportförbund. Vi inser att det är en smäll för mindre föreningar och att vissa kanske till och med väljer att lägga ned sin förening men i jämförelse med vad medlemskap i många andra förbund kostar är avgiften fortfarande låg. Höjningen om man har tio medlemmar innebär en hundralapp per person och år och vi hoppas givetvis att föreningarna i Västmanland kommer att fortsätta vara med i SvSF.

De nya avgifterna blir:
Föreningsavgift till SvSF: 1500 kronor (tidigare 500 kronor)
Tävlingslicens Senior: 300 kronor (tidigare 250 kronor)
Tävlingslicens Junior: 150 kronor (tidigare 125 kronor)

Alla förändringar gäller från och med 2012.

Skribent: Jessica Linnman

Har du information som du vill ha publicerad på någon av Västmanlands Skyttesportsförbunds hemsidor, kontakta då webbredaktör Filip Andersson via mail alternativt telefon 073 683 94 49

Postadress:
Västmanlands Skyttesportförbund
Box 52
721 04 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastmanland@skyttesp...

Se all info